Workshops op 21 en 22 januari 2017

Workshops op 21 en 22 januari 2017

Op zaterdag 21 januari wordt een workshop georganiseerd over de verschillende genealogieprogramma’s die gebruikt kunnen worden voor het vastleggen van de familiegegevens. Mensen die beginnen met het uitzoeken van hun stamboom verwerken de gevonden gegevens vaak in standaard softwareprogramma’s als Word en Excel. Het loont echter de moeite om in een vroeg stadium de vele data, digitale foto’s en verwijzingen naar websites samen te brengen in een speciaal database-programma. Deze middag krijgt u uitleg over de verschillende mogelijkheden.

  

Op zondag 22 januari is er een workshop over het zoeken naar stamboomgegevens op internet. Dankzij Google en andere zoekmachines kunnen we veel informatie zoeken. Toch vinden we niet altijd de juiste informatie of krijgen we zoveel info dat we door het bos de bomen niet meer zien. De gegeven informatie is ook niet altijd betrouwbaar. Leer in deze workshop hoe je sneller en via handige routes de juiste gegevens kan vinden.

De twee workshops worden georganiseerd in het Westlands Museum. Ze beginnen om 13:30 uur en duren ongeveer anderhalf uur. De workshops zijn gratis en het is niet nodig om u vooraf aan te melden. Wilt u daarna nog de genealogie tentoonstelling ‘Van wie ben jij er een’ bezoeken, dan betaalt u de reguliere entreeprijs van het museum. Het museum aan de Middel Broekweg 154 in Honselersdijk is beide dagen open van 13:00-17:00 uur.

Reacties zijn gesloten.