Gratis inloopspreekuur op 21 oktober 2023

Gratis inloopspreekuur op 21 oktober 2023

Oude aktes lezen

In het verleden werden de aktes in wat we nu zeggen ‘oud schift’ opgesteld. Men gebruikte destijds afkortingen, schrijfwijzen en letters die we nu niet meer kennen. Paleografie is de kennis van oud schrift. Op diverse plaatsen worden cursussen gegeven om je de kennis bij te brengen de geschriften  te kunnen lezen. Met kennis van oud schrift kan je de geschiedenis van je familie beter in kaart brengen. Tijdens het inloopspreekuur kan men je ook helpen als je vragen hebt over oude aktes.

(1829 akte 1202)

Zoals elke maand op de derde zaterdag houdt de Studiegroep Genealogie Westland ook nu weer een gratis inloopspreekuur voor geïnteresseerden. Het komende spreekuur van dit seizoen is op zaterdag 21 oktober a.s. van 13:30 tot 15:30 uur. Een ieder is welkom met vragen op het gebied van voorouderonderzoek en genealogie. Beginners die een kwartierstaat of parenteel willen maken en gevorderden die verder onderzoek willen of een probleem oplossen zijn alle welkom. Als u meer wilt weten van de dtb’s kan u ook bij ons terecht.

We garanderen geen resultaat, maar wel dat we ons best zullen doen met goede raad. We hebben een kleine bibliotheek en een computer met internet om te helpen zoeken. Kom met uw vragen op zaterdag de 21ste naar het Westlands Museum, Middelbroekweg 154, 2675 KL Honselersdijk.

Vooraf aanmelden bij: voorzitter(Replace this parenthesis with the @ sign)genealogiewestland.nl.

 

Reacties zijn gesloten.