Openbare akten burgerlijke stand Westland online

Openbare akten burgerlijke stand Westland online

Met het zoeken naar en vinden van de geboorteakte van haar grootvader Antonius van der Klugt heeft wethouder Marga de Goeij van gemeente Westland op 15 maart 2018 de website Akten burgerlijke stand Westland (historischarchiefwestland-bronnen.nl) in gebruik genomen.

Bijna een half miljoen akten online

Bijna 460.000 openbare akten van de burgerlijke stand van de voormalige gemeenten Monster, Naaldwijk, ’s-Gravenzande, De Lier en Wateringen zijn vanaf vandaag online te raadplegen.
En daar is heel veel werk aan vooraf gegaan. De Studiegroep Genealogie Westland en talloze vrijwilligers van het Historisch Archief Westland hebben jarenlang meer dan anderhalf miljoen namen, datums, plaatsen en aktenummers overgetypt en verwerkt in databases.
De firma Picturae uit Heiloo heeft de 460.000 akten gescant en, met hulp van oud-vrijwilliger van het archief Martin Vis, gekoppeld aan de data. En het resultaat mag er wezen.

Alle geboorteakten van 1812-1915, huwelijksakten van 1812-1940 en overlijdensakten van 1812-1960 online. Vanuit je luie stoel thuis de akten burgerlijke stand van het Westland zoeken, bekijken en downloaden. Het kan vanaf 15 maart 2018.

Reacties zijn gesloten.