Hulp bij zoeken naar voorouders

Hulp bij zoeken naar voorouders

Het maken van een stamboom en het zoeken van voorouders is een populaire hobby tegenwoordig. Maar het is meestal niet eenvoudig om de juiste gegevens te vinden als je de weg niet weet. De serie ‘Verborgen Verleden’ geeft een verkeerd beeld wat dat betreft. De officiële naam voor dit voorouder onderzoek is genealogie. In het Westland is er al 40 jaar een club die de genealogie bedrijft en wel de Studiegroep Genealogie Westland (SGW).

Sinds enige tijd organiseert de studiegroep maandelijks inloopmiddagen voor belangstellenden die vragen hebben over voorouder onderzoek. Iedere derde zaterdag van de maand (behalve juli en augustus) is iedereen welkom met vragen en wel in het Westlands Museum van 13:30 tot 15:30 uur. Het is gratis en, tenzij men het museum zelf in wil, is er ook geen toegang verschuldigd.

Iedereen die een familie stamboom wil gaan bouwen, of er al mee al bezig is en problemen tegen komt, is welkom. We garanderen niets, behalve dat we ons best zullen doen om te helpen. We hebben een bibliotheek met allerlei bronnen om te raadplegen. Ook is er een computer om gegevens op het internet te zoeken. Je kan tegenwoordig al heel veel vinden op het net, als je weet hoe en waar te zoeken. Er is veel meer dan je denkt. Ook het gebruik van speciale computerprogramma’s om een stamboom te bouwen kan worden toegelicht.

Onder Westland verstaan we trouwens het hele gebied van Loosduinen tot Maasland en van Den Hoorn tot Hoek van Holland, dus niet alleen de gemeente.

Het Westlands Museum is te vinden aan Middelbroekweg 154, 2675 KL Honselersdijk.

Reacties zijn gesloten.