Genealogisch spreekuur op zaterdag 15 oktober van 13:30 tot 15:30 uur

Genealogisch spreekuur op zaterdag 15 oktober van 13:30 tot 15:30 uur

Waar woonde onze voorouders?
De gemeente heeft vanaf 1829 elke 10 jaar meegewerkt aan een volkstelling. De registratie gebeurde in het BevolkingsRegister. Woning voor woning werden de bewoners geregistreerd. Per woning werden op volgorde van Hoofd van het gezin (meestal de vader) enz. de gegevens genoteerd. De plaatsen waren ingedeeld in wijken en kreeg elke wijk een letter. Bij voorbeeld Monster kreeg 4 wijken. De plaats Monster Monster wijk A, Ter Heijde wijk B, Poeldijk wijk C en Kwintsheul wijk D. Straatnamen werden pas vanaf 1930 ingevoerd.
De boeken van het bevolkingsregister en ook de indexen erop staan in de leeszaal van het Historisch Archief Westland. Wil je meer weten waar voorouders de afgelopen 200 jaar gewoond hebben kan je in de leeszaal deze boeken inzien.
Zoals elke maand op de derde zaterdag houdt de Studiegroep Genealogie Westland ook nu weer een gratis inloopspreekuur voor geïnteresseerden. Het komende spreekuur van dit seizoen is op zaterdag 15 oktober van 13:30 tot 15:30 en is ieder welkom met vragen op het gebied van voorouderonderzoek en genealogie. Beginners die een kwartierstaat of parenteel willen maken en gevorderden die verder onderzoek willen of een probleem oplossen zijn alle welkom. Als u meer wilt weten van de dtb’s kan u ook bij ons terecht.
We garanderen geen resultaat, maar wel dat we ons best zullen doen met goede raad. We hebben een kleine bibliotheek en een computer met internet om te helpen zoeken. Kom met uw vragen op zaterdag de 15e naar het Westlands Museum, Middelbroekweg 154, 2675 KL Honselersdijk.
Vooraf aanmelden bij: voorzitter(Replace this parenthesis with the @ sign)genealogiewestland.nl.
Reacties zijn gesloten.